pátek 12. března 2021

Vzkříšení blogu

Po mnoha letech jsem se rozhodl, že se pokusím opět po kouskách publikovat své výtvory veřejně. Zaručeně to bude nesourodé, nepravidelné a neúplné... zkrátka žádné návody, ale jen myšlenky a podklady pro další bastlení!

V záloze mám především už relativně rozsáhlý systém domácí automatizace TinyHA. Podstatné zdrojáky jsem zveřejnil na Githubu, ale chce to ještě doplnit hodně popisování a navíc je to živý projekt, na kterém průběžně pracuji. Základní myšlenka TinyHA je, že vzniká "lepením", tedy bez důkladného plánu na počátku, co vše má systém umět. Přesný opak toho, co dělám v práci. Aktuálně obsahuje hromadu AVR, nějaké ESP32, řídicí Raspberry Pi Zero, hromadu relátek a pár set metrů Cat5e kabeláže, zaomítané a natahané všemožně po baráku i kolem.

Z dalších zajímavých projektů bych jmenoval vývoj elektroniky SSTV kamery pro nanosatelity - cubesat PSAT2 (aktuálně v provozu) a pocketqube Hades (čeká na start). Sledovat obrázky z vesmíru, vyfocené čínskou kamerou za pár dolarů a zpracované komplet vlastním hardwarem a firmwarem, je úžasné. A abych nezapomněl, podařilo se mi také znovu kompletně zprovoznit své památeční Atari 800XL!

Žádné komentáře: